Képpé transzformált jegyzetek"Álmomban rajztábla voltam"

A Képpé transzformált jegyzetek című album bemutatója
2018. április 24.-én, kedden, 17 órakor az Írók Boltjában
(1061 Budapest, Andrássy út 45.)

A beszélgetés résztvevői: Andrási Gábor, Mácsai János
Moderátor: Kertész Judit


„Márton A. András egy olyan kérdésre keresi a választ, amely régóta izgatja a töprengő–gondolkodó festőtípusba tartozó festőket: hogyan születik kép a gondolatból. Ebből a gondolkodó festői hagyományból érthető a geometria hangsúlyos jelenléte képein, amely régóta kitüntetett közvetítő gondolat és kép között.” Surányi László

"Márton azután is megőrizte a természettudományos gondolkodás alapkérdései iránti fogékonyságát, hogy sokoldalú művészi és filozófiai érdeklődéstől indíttatva odahagyott egy igen sikeres mérnöki-feltalálói pályát. Ez az irányultság a művészetekhez fűződő viszonyát is áthatja. Kezdettől fogva jobban érdekelte a tér, a ritmus, a mozgás, a zene, mint a színek kvalitatív sokfélesége.
… Elvont gondolkozás és személyes tapasztalat kapcsolódása érhető tetten újra és újra Márton A. András képein… Szinte minden képéről elmondható, hogy a végtelen tér szerkezetét feltáró ábrákat a véges időben élő embert jelképező  törékeny alakhoz viszonyítja. Ezért Márton képein a nehézkedés és az ellendülés törvényei sem csupán fizikai összefüggések, hanem szerteágazó analógiák forrásai, a nagyratörés, az elbukás, a tánc, a játék, a humor princípiumai."(Dornbach Márton)


Megvásárolható

Személyesen
  • Írók Boltja (1061 Budapest, Andrássy út 45.)
  • Műcsarnok Art Box (1146 Budapest, Dózsa György út 37.)
  • Flaccus Könyvesbolt (1088 Budapest, Vas utca 19.)
  • FUGA (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.)

Interneten

230×300 mm, 104 oldal kartonált, cérnafűzött

ISBN 978-963-88296-9-6

QLT Műfordító Bt., 2018